Een afspraak maken

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak of voor het stellen van uw vragen aan onze specialisten.

Manuele therapie

Manuele therapie is een wetenschappelijk onderbouwde methode met als doel een betere beweeglijkheid van gewrichten, voornamelijk van de rug en nek, met behulp van manipulatieve en mobiliserende technieken.

Osteopathie

Osteopathie is een therapie waarbij men vooral ketengericht naar het lichaam gaat kijken. Door middel van manipulatie behandelt men het lichaam als één geheel.

Myofasciale therapie

Myofasciale therapie is een vorm van behandeling van pijnen die hun oorsprong vinden in de spieren en omliggende fascia. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het behandelen van triggerpunten, ook wel spierknopen genoemd. Deze kunnen zowel lokale pijnen alsook uitstralingen veroorzaken.

Cardiale revalidatie

Het hart is ook een spier. Daarom is het na een cardiale ingreep van uitermate belang om te reconditioneren zodat het hart versterkt wordt.

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie focust zich zowel op de behandeling als preventie van sportletsels door middel van actieve revalidatie en oefentherapie.

Pre- en postoperatieve revalidatie

Revalidatie voor en na een ingreep is zeer belangrijk voor een goed herstel. Hierbij worden de spieren terug opgetraind en de mobiliteit hersteld.

Lymfedrainage

Wanneer het lichaam zelf niet in staat is om het overtollig vocht af te drijven, wordt er gebruik gemaakt van lymfedrainage. Dit kan zowel manueel als mechanisch gebeuren.

Taping

Ter preventie van klachten of ondersteuning tijdens wedstrijden of trainingen.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling kunnen verscheidene klachten ontstaan zoals lage rugpijn en bekkenbodemproblematiek. Hiervoor is pre- en postnatale revalidatie de oplossing.

Pelvische reëducatie

Niet alleen na een zwangerschap, maar ook na een ingreep in en rond het bekken is pelvische reëducatie aangewezen. Hierbij wint u de controle terug over uw bekkenbodemspieren.

Post-corona revalidatie

Na besmetting met COVID-19 kunnen allerlei respiratoire problemen blijven bestaan zoals o.a. respiratoire insufficiëntie, hyperventilatie, slaapapneu, maar ook andere symptomen zoals verlies van conditie.

LPG toestel

Het LPG toestel wordt gebruikt bij fasciatherapie voor de behandeling van bindweefsel o.a. bij brandwonden, littekenweefsel, cellulitis, enzovoort. Het gaat het bindweefsel versoepelen waardoor littekens onzichtbaar worden en de huid weer egaal wordt.

Magneetveldtherapie

Magneetveldtherapie gaat inspelen op het magnetisch amplitude van elke cel. Hierdoor gaan cellen sneller voedingstoffen opnemen en afvalstoffen afgeven, waardoor het genezingsproces wordt versneld.

Elektrotherapie

Deze wetenschappelijk onderbouwde therapie heeft veel toepassingen, maar wordt vooral gebruikt om pijndemping te bevorderen, spierspanning te verlagen en bepaalde spieren te verstevigen.

Andullatietherapie

De andullatie is een biofysische therapie waarbij de werking berust op een combinatie van wisselende pulserende trillingen en infrarode dieptewarmte. Dit wordt vooral gebruikt bij patiënten met een te hoge spiertonus, lage rugklachten, nekpijn, enzovoort.

Shockwave therapie

Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT), of simpelweg Shockwave, maakt gebruik van schokgolven om de pijn in je lichaam te verminderen. De techniek volgt het principe van een niersteenverbrijzelaar. Het wordt vooral gebruikt bij calcificaties of bij chronische pijnen zoals een tenniselleboog of hielspoor.

Lasertherapie met Tri-Active

Door het lokaal gebruik van laserstralen wordt de bloeddoorstroming in deze gebieden gestimuleerd, waardoor de genezing bevorderd wordt. Veel toepassingen hiervan bevinden zich in de sportwereld, zoals de behandeling van pees- en spierscheuren.